zondag 29 mei 2011

Toeristen, opgepast

Talloze ingezonden brieven in het gratis krantje en op internet waren het gevolg. En natuurlijk vette koppen op de voorpagina’s. Want er waren weer een paar incidenten met toeristen in een paar weken tijd.

Deze keer waren het geen zoenende, uitdagend geklede toeristen. Het begon met een Britse toerist die in zijn huurauto min of meer van de weg werd gedrukt door ‘een man in traditionele, Arabische kleding’, die zodra het kon naast hem ging rijden en zijn raampje naar beneden draaide. De toerist, een chirurg die werkt in een vooraanstaande kliniek in Londen, deed naar eigen zeggen zijn handen in de lucht omdat hij niet begreep wat de andere man nou wilde. Vervelend incident, maar einde verhaal zou je zeggen.


Nou, nee dus. De volgende dag werd de toerist vriendelijk doch dringend verzocht langs te komen op het politiebureau, waar hij vervolgens gearresteerd werd. Want –en dit is echt waar- de andere man had hem aangeklaagd omdat hij zijn middelvinger opgestoken zou hebben. En dan moet je dus bewijzen dat je het niet hebt gedaan: guilty until proven innocent. Uiteindelijk, na een paar weken, kreeg de toerist toestemming om naar Engeland terug te gaan in afwachting van het proces. Saillant detail: volgens de toerist had de andere man een klein kind op schoot (een veelvoorkomend probleem; binnenkort meer daarover op Woestijnbloem). En dat is ook strafbaar.

Het andere incident was een Amerikaanse toerist die handboeien uit een politiebureau zou hebben gestolen. Hij beweerde dat hij ze gevonden had in een winkelcentrum. Hoe dan ook, een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar hing hem boven het hoofd. Maar hij had geluk: de aanklacht veranderde van diefstal in ‘in het bezit zijn van een gevonden voorwerp’. Nu hoeft hij slechts een maand de Dubaise gevangenis in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.