zondag 3 oktober 2010

Fake City

Dubai staat al niet bekend als een authentieke stad. Sommigen noemen het modern en nieuw, anderen nep en gemaakt. De meningen zijn verdeeld, maar een ding is zeker: de gemiddelde Dubaiaan houdt van merken. Kleding, schoenen, tassen: als er maar Gucci, Prada of D&G op staat, is het goed. Maar er is een probleempje: de gemiddelde Dubaiaan kan zich zulke merken niet veroorloven.

Niet getreurd, in Dubai hebben we 'Fake City'. Nee, dat is geen koosnaampje voor Dubai, maar een wijk waar net-echte merkartikelen te koop zijn. Als je in deze wijk -Karama- rondloopt, word je al snel aangesproken door verkopers. De een vraagt of je een Rolex horloge wilt kopen, de ander of je op zoek bent naar een mooie tas van Burberry. Wie daar wel oren naar heeft, loopt achter de verkoper aan. Steegje in, gebouw in, deur door, nog een deur door… en dan sta je ineens in een kamer vol tassen. Of een kamer vol horloges of koffers. Welk merk je ook zoekt, het is er. Voor een fractie van de prijs van het origineel. En, volgens ervaren Karama-bezoekers, van (bijna) even goede kwaliteit.

Natuurlijk mag het niet en af en toe zijn er invallen van de politie die dan wat handelaars oppakt. Maar ach, die staan de volgende dag weer in hun ‘winkel’. Klaar voor de volgende klant.

Foto: is 'ie echt of is 'ie nep?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.