donderdag 28 oktober 2010

Smaak!

Over smaak valt niet te twisten. Tot voor kort waren we het helemaal eens met dit fraaie Hollandse gezegde. Mooi lelijk is niet lelijk. En sommige dingen zijn zo lelijk dat ze mooi worden. Of camp.

Nu houden wij zelf niet zo van strak en modern. Onze stijl is meer eclectisch en een beetje (Arabische/Indiase) kunst & kitsch moet kunnen: zie onze mix van moderne, Hollandse kunst met houten kameeltjes en gekleurde glazen lantaarns. En er is niets mis met prachtig beschilderde Indiase kasten of de traditionele Arabische stijl van inrichten.

Maar wat je in de gemiddelde meubelzaak in Dubai ziet…. Er zijn natuurlijk de wat hippere woonwinkels die zich met name op de westerse expats richten. Maar de doorsnee meubelwinkel is een mix van mooie dingen, gaat-wel-dingen en lelijke dingen. En dan niet zomaar lelijk, maar echt spuuglelijk. Van goudkleurige leren bankstellen met bijpassende koffietafels tot zwaar bewerkte bedden bedekt met glinsterstenen en sierlijke krullen, compleet met bijpassende nachttafeltjes. Banken, bedden, stoelen, vazen, potten enzovoort die bijna pijn doen aan je ogen, zo lelijk zijn ze. En toch blijf je er naar kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.