maandag 4 oktober 2010

Broodje kaas als lunch?


Wat doe je als je mensen uit India bij je thuis uitnodigt? Een echte Hollandse lunch op tafel zetten natuurlijk, dat is leuk. Maar ja… Broodje kaas? Hutspot? Pannenkoeken?

Een collega van Domien en zijn gezin kwamen vorig weekend bij ons lunchen en we besloten te gaan voor een rijsttafel. Toch behoorlijk Hollands, maar eetbaar voor Indiase gasten. We hadden allerlei recepten op internet opgezocht en gingen de dag voor de lunch dus goed voorbereid naar de supermarkt voor onder meer saté, kroepoek en atjar tjampoer. En een flinke pot sambal natuurlijk, Indiërs houden tenslotte wel van een beetje spicy.

Voor de zekerheid sms’te Domien ‘s avonds nog: ze waren toch niet toevallig ergens allergisch voor? Dat een stukje Heilige Koe niet op tafel hoefde te komen, wisten we natuurlijk, maar verder… Toen bleek dat het hele gezin vegetarisch was! Als Nederlander zeg je dat natuurlijk als iemand je uitnodigt, maar voor mensen uit bijvoorbeeld India is dat onbeleefd. Dus nog een tripje naar de supermarkt voor vleesvervangers was onvermijdelijk.
Gelukkig smaakte de rijsttafel goed. Maar de sambalpot bleef ongeopend: ze hielden niet van gekruid eten.

Volgend weekend de herkansing, dan komt een andere Indiase collega met zijn gezin eten. We zijn een keer met hen in een Indiaas restaurant geweest, dus we weten dat ze alles eten en wél houden van spicy food. Dus deze keer kan de sambal op tafel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.