donderdag 14 oktober 2010

De man met de baard

Are you all right, my dear? You’re doing great, my dear. Oh, does that hurt, my dear? I’m so sorry, my dear. One more minute, my dear.

Dit gaat niet over Hyacinth Bucket uit Keeping Up Appearances of een ander oer-Brits dametje op leeftijd. Ook niet over ‘Queen Elizabeth’ die ons Dubaianen eind november komt verblijden met een bezoek. Verkeerde koningin, dus we hoeven niet op pad met vlaggetjes. Hoewel…het is natuurlijk wel de koningin van Sophies geboorteland. We zijn hier sowieso wat patriottischer: koffie drinken we het liefst uit onze mokken met Delfts blauwe motiefjes, we kijken erg uit naar de bestelde pepernoten en banketstaaf, en de rood-wit-blauwe schorten zijn favoriet.

Bovenstaande uitspraken zijn van een man met een lange, woeste baard. Die niet zou misstaan in een film van Pippi Langkous, als zeerover uit een ver land. Maar in plaats van een ooglapje, een gerafelde broek en verkleurd shirt, draagt hij een witte jas en een veiligheidsbril. Het is namelijk onze zeer sympathieke tandarts. Hij ziet eruit als een grote Pakistaanse imam maar -geboren en getogen in Engeland- praat Britser dan de meeste Britten. En om de zin zegt hij iets als: ”Are you all right, my dear?” Hij kletst aan een stuk door: over Dubai, over tandartsen maar ook over zijn favoriete Nederlandse voetballers en zijn kinderen. Maar hij vraagt ook van alles, dus bij de volgende Nederlandse patiënt heeft hij weer genoeg nieuw materiaal om een half uur te kletsen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.