zondag 17 juli 2011

Kakkerlakken

Tot een paar jaar geleden hadden we nog nooit echt een kakkerlak gezien, zeker niet van dichtbij. Toen we twee jaar geleden in Egypte waren, zagen we een paar keer zo’n griezel. Helaas ook in een hotelbed. Paniek! Omdat we een half uur eerder al hadden geklaagd over de vieze kamer (die nog viezer werd nadat de schoonmaakploeg voor de tweede keer kwam – hadden we maar niets gezegd) en daarna een kakkerlak in bed vonden, kregen we een andere –en betere- kamer.


Het eerste jaar in Dubai kwamen we door zonder een ‘sighting’ van een kakkerlak. Dat er verdacht veel middeltjes tegen kakkerlakken in de super- en bouwmarkten liggen, zegt natuurlijk wel wat. Maar de laatste maanden is het regelmatig raak. Een van ons zat laatst in de verder lege wachtkamer van de tandarts, toen er een grote kakkerlak op z’n dooie gemak door de ruimte scharrelde. En een paar dagen geleden nog in de supermarkt: midden tussen de blikjes een jong exemplaar. Of je stapt naar buiten om iets in de vuilnisbak te doen en je staat bijna boven op eentje. En dan maar hopen dat die niet een gaatje vindt om naar binnen te glippen…

Dat laatste is tot nu toe één keer gebeurd, een paar maanden geleden. We kwamen een badkamer binnen en daar zit er een. Echt een enórme. Pontificaal midden op de wastafel. Hij sprong of rende (het ging zo snel) naar beneden en glipte achter de wastafelkast. Dus we spoten een flinke lading gif achter het beest aan. We hadden namelijk wel al een busje klaarstaan voor noodgevallen, ook al zijn we er eigenlijk op tegen.
We hoorden allemaal geritsel, een kakkerlak in doodsstrijd. En daarna was het stil. We draaiden ons om en… stapten bijna op de kakkerlak. Hij was achter de wastafelkast langs gekropen en springlevend aan de andere kant weer tevoorschijn gekomen. Gelukkig konden we nog net voorkomen dat hij de badkamer uitrende. Minder gelukkig voor de kakkerlak natuurlijk, want zijn laatste uur had toen toch echt geslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.