donderdag 21 juli 2011

Bijna ramadan

De weken voordat ramadan begint, verschijnen in supermarkten kraampjes en promotieschappen met 'snoepgoed', speciaal voor de vastentijd: vooral veel dadels, met of zonder chocolade of bladerdeeg eromheen, allerlei soorten noten en gedroogde vruchten. Maar ook bakproducten om zelf (mierzoete) gebakjes en toetjes te maken. Of de traditionele 'dumplings', dat zijn een soort kleine oliebollen met stroop of honing. Lekker, maar je kunt meteen door naar de tandarts.


Ook proberen de supermarkten klanten te lokken met speciale ramadan-folders, vol ramadan-aanbiedingen. Zie foto: met wat fantasie lijkt het wel een sinterklaas-folder!

Ramadan begint dit jaar (naar verwachting) op 1 augustus. Daardoor zijn wij het grootste deel van de vastenmaand in Nederland. Niet erg, want er is hier weinig te beleven. In tegenstelling tot veel islamitische landen mag je in de VAE ook als niet-moslim overdag niet eten tijdens de ramadan; in het openbaar dan. Uit eten gaan achter gesloten gordijnen in de weinige restaurants die open zijn, is niet echt gezellig. En je glaasje wijn bij het eten kun je al helemaal vergeten. Verder zijn winkels overdag uitgestorven en 's avonds extra druk. Nee, dan zitten we liever even in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.