dinsdag 5 oktober 2010

Het verband tussen Geert Wilders en speculaasjes

We volgen met interesse en vooral verbazing de politieke ontwikkelingen in Nederland. Via internet vooral, want in de lokale media is op het moment vooral veel aandacht voor de puinhoop rond de Commonwealth Games in India. Maar af en toe verschijnt er iets in de krant of op tv over Geert Wilders, in de trand van “Anti-islampartij aan de macht in Nederland”.

In de VAE is het eenvoudig: er valt niets te stemmen en heb je geen werk of doe je iets verkeerds, dan word je gewoon het land uitgezet. We respecteren uiteraard het kiesrecht in Nederland en ook ieders politieke voorkeur. Maar prettig is het niet als je in islamtisch land woont, terwijl in je thuisland iemand als Wilders in de regering komt (zo ziet de rest van de wereld het tenminste). In 2000, net verhuisd naar Londen, maakten we ook al van een afstand de roerige opkomst en ondergang van Pim Fortuyn mee. En nu dus weer dit.


Toen er een paar jaar geleden zoveel te doen was rond die Deense cartoonist, boycotten alle Golflanden Deense producten. Het kan dus zo maar gebeuren dat een of andere sjeik oproept tot een boycot van producten uit ‘Hollanda’. Dat betekent geen stroopwafels, speculaasjes, ontbijtkoek en Edammer kaas meer voor ons! En ook geen Hollandse paprika’s en tomaten (ja echt, bijna alle tomaten en paprika’s in de supermarkten in Dubai komen uit Nederland).
Bedankt, meneer Wilders!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.