maandag 16 mei 2011

No problem, ma’am!

En dan begin je je dus zorgen te maken. Vóór het ‘no problem’ probeer je nog iemand het voordeel van de twijfel te geven. Misschien is dit iemand die echt weet waar hij over praat. Maar op het moment dat je het -vroeg of laat onvermijdelijke- ‘no problem’ hoort, gaan alle alarmbellen rinkelen en sta je weer met beide benen op de grond: in Dubai!

Onze tuinman had een zak kunstmest in onze berging gezet. Nu is dat niet zo vreemd, want hij heeft al eerder onze tuin gebruikt als opslagplaats voor zijn elektrische grasmaaier (terwijl hij ons gras alleen water geeft en nog nooit heeft gemaaid, maar goed) en tuingereedschap.

De volgende dag kwam hij zijn geld voor de zak kunstmest ophalen. Maar we wisten niet zeker of de kunstmest wel veilig was voor konijnen. Nou, hij was al jaren tuinman en het was absoluut veilig. Hij gebruikte de blauwe korrels in de hele compound, ook in tuinen waar honden, katten en konijnen rondlopen.

Nu riep dat laatste al de eerste twijfels op. Konijnen zijn niet echt de meeste voorkomende huisdieren hier in Dubai, maar ze zijn er wel. Ondanks het ‘ik zoek het liever eerst op internet op, ik wil het 100% zeker weten’ ging het gesprek nog even door. Tot de tuinman de gevleugelde woorden ‘no problem, madam’ sprak. Dat was het sein om te zeggen ‘Dat spul komt niet in onze tuin tot ik zeg dat het mag!’
Hij probeerde het nog met een grapje, ‘Ik koop een nieuw konijn als deze dood gaat,’ maar hij droop toch af. Ook al snapte hij duidelijk niet dat we ons druk maakten om een konijn. Inmiddels hebben we verhalen gehoord van cavia’s en schildpadden die dood zijn gegaan nadat er blauwe korrels waren gestrooid dus de tuinman mag terugkomen met een natuurlijke mestvariant! Ook al zal het wel elke keer onder protest zijn…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.