donderdag 18 februari 2010

Zaterdag = vrijdag = zondag

Verwarrende titel? Wij vergissen ons nog steeds regelmatig als het gaat over de dagen van het weekend. Dan zeggen we 'zaterdag' als we de eerste dag van het weekend bedoelen. Of 'maandag' als het gaat over de eerste werkdag.

Niet iedereen in Dubai heeft trouwens vrijdag én zaterdag weekend. Scholen zijn dicht en de meeste Westerse bedrijven (met veel westerse expats). Maar veel mensen werken hier 6 dagen per week en hebben alleen op vrijdag vrij. Dat is zeg maar de zondag van het Westen/christendom. Op die dag zijn overheidsgebouwen en banken dicht. Veel winkels, markten, de metro etc. gaan pas 's middags open, mede omdat 's morgens moslims naar de moskee gaan. Alleen de grote supermarkten en veel winkels in de winkelcentra gaan eerder open, maar lang niet allemaal.

Als je er op vrijdag niet aan denkt dat het eigenlijk zondag is -ahum- kan het zijn dat je voor een dichte deur staat... Maar zaterdag is het dan weer 'business as usual': de meeste mensen weer aan het werk en alles weer 's morgens open.

En wat we zoal doen in het weekend? Vorige week vrijdagavond waren we in Global Village. Dat is een enorm terrein met paviljoens uit allerlei landen met winkeltjes, eettentjes, muziek etc. Compleet met mini-Eiffeltoren, een piramide en nog meer van dat soort dingen. Erg kitsch maar wel grappig. Ook zijn er allerlei attracties waaronder achtbanen, botsauto's en een reuzenrad (zie foto - die we overigens niet zelf gemaakt hebben). Sophie heeft zich prima vermaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.