zondag 14 februari 2010

Waar zit het lichtknopje?!

In ons huis hangen niet alleen veel sleutels - zoals de trouwe volgers van Woestijnbloem al weten. Ook (licht)schakelaars zijn in nogal ruime mate aanwezig. Dat is tot nog daar aan toe. Helaas zit er weinig logica in. Ook hiervoor geldt natuurlijk (dit is tenslotte Dubai): 'waarom makkelijk doen als het moeilijk kan'. Dus leidt het nogal eens tot veel 'ge-klikklak'.

Om te beginnen zijn op de slaapkamers twee schakelaars voor de plafondlampen plus een voor de buitenlampen op de balkons. In onze slaapkamer zit ook een knopje voor het licht bij de 'inloopkast'. Dat klinkt luxer dan het is - zoals vaak in Dubai. Een huis, hoe klein ook, heet een 'villa'. Onze 'garage' is een ommuurde carport.
Maar goed, aangevuld met de airco-panelen zijn de slaapkamers nog overzichtelijk qua knopjes.

Dan komen we bij de badkamers en wc. Daar zitten maar liefst vier schakelaars: voor het hoofdlicht, de spiegelverlichting, de afzuiger en voor warm water. Inmiddels gaat het beter, maar nog steeds zijn we soms even aan het klikken voor we het juiste knopje te pakken hebben. Om het nog lastiger te maken: de volgorde van de knopjes is niet bij elk vertrek hetzelfde én de aan-uitstand is ook niet overal gelijk.
Bij het knopje voor warm water zit gelukkig wel een rood lampje. Maar ook dat knopje schakelden we wel eens per ongeluk uit. Gevolg: geen warm water - fijn als je net onder de douche staat!


Beneden wordt het lastiger. Bij de keuken zitten drie schakelaars (plafondlicht, licht onder de kastjes, afzuigkap) aan de buitenkant; de warmwaterschakelaar zit -heel logisch- in de keuken zelf (op de plek waar je de het lichtknopje verwacht). Naast het setje schakelaars aan de buitenkant zitten nog twee lichtknopjes: voor het licht in de eetkamer en de buitenlampen.

In de woonkamer zijn twee verschillende knopjes voor de plafondlampen en eentje voor de patiolamp. Plus de airco natuurlijk. Dan hebben we rond de voordeur nog knopjes voor de garage-lamp, de buitenlamp bij de voordeur, de gang en de wasmachineruimte (het duurde even voor we ontdekten hoe dat licht aan moest!). O ja, bij de trap en overloop horen ook nog vijf lichtschakelaars.

Maar we zijn er nog niet! Elk stopcontact heeft een aan/uit-knopje. Dat kennen we nog uit Londen, maar het is toch weer even wennen... "De stofzuiger doet het niet! Oh, ik zie het al".

1 opmerking:

  1. Ik zou denken dat ze daar een afstandsbediening zouden hebben voor al die knopjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.