woensdag 10 februari 2010

Een dag op school

Inmiddels heeft Sophie op school haar draai helemaal gevonden. Het was natuurlijk eerst wel wennen, nog los van het Engels!
Een typische dag van Sophie ziet er als volgt uit. We gaan rond half 8 de deur uit. Het is ongeveer een kwartier rijden, waarvan ca. 10 minuten op de snelweg. Dat is een weg met aan beide kanten 6 banen waar niet veel verkeer is, dus we hebben nooit last van files. Wel van overstekende mensen en fietsers op de vluchtstrook maar dat is weer een ander verhaal. Overigens zou Sophie ook met de schoolbus mee kunnen, alleen duurt het ritje dan minstens 45 minuten.

Eenmaal op school parkeren we op het parkeerterrein -een zandvlakte die vol ligt met steentjes en bakstenen- tussen de enorme SUV's. Op het schoolplein vormen de kinderen per klas een rij. Om 7.50 uur komt de leerkracht de kinderen halen en om 8.00 uur begint de les. Engels, rekenen en dat soort vakken is met de eigen juf in het eigen klaslokaal. Voor Duits of Frans, Arabisch, art, muziek en gym gaan ze naar een ander, speciaal lokaal/leraar. De kinderen eten in de eigen klas en nemen van thuis een lunchbox mee. Ze eten dus niet warm tussen de middag in een kantine.
Alle leerlingen krijgen op zondag een klein beetje huiswerk mee dat ze de volgende zondag moeten inleveren. De schoolweek is van zondag t/m donderdag.

Het enige dat Sophie niet leuk vindt aan school (naast het vroege opstaan...) is dat ze een schooluniform aan moet. Er mag dus beslist geen foto op de weblog van Sophie in haar uniform. En al helemaal niet in haar schoolgymset, die vindt ze nog erger.

Om 14.15 uur (donderdags 13.40) kunnen de kinderen weer bij de klas opgehaald worden. Op woensdag heeft Sophie een naschoolse activiteit, 'art club'; dat duurt tot 15.30 uur. En dan stappen we weer in de auto. Zodra we thuis zijn, rent Sophie naar haar kamer om haar uniform om te wisselen voor "normale kleren". Maar ze heeft geluk: zondag mogen ze in het wit, roze of rood gekleed naar school vanwege 'friendship day' en dan wordt er geld ingezameld voor Haïti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.