vrijdag 31 december 2010

In klederdracht in de rij

De laatste tijd was er veel te doen over de verplichte identiteitskaart voor inwoners van de Emiraten. Wij hadden dat al een tijdje terug geregeld (zie: chaos in de Emiraten), maar veel mensen nog niet. De deadline was 31 december en het was onduidelijk wat er zou gebeuren als je op die datum je ID card nog niet in handen had. Een boete? Niets meer kunnen regelen? Niemand die het wist.

In de kranten stonden verhalen van mensen die om 2.00 uur 's nachts voor de deur van een van de kantoren stonden, om zo stipt 8.00 uur een felbegeerd nummertje te bemachtigen. En om vervolgens rond 10.00 uur weer naar huis te gaan omdat de nummertjes op waren.

En toen werd ineens gecommuniceerd dat mensen in hun klederdracht moesten komen. Want dat staat goed op de foto. Maar ja, om dat te weten moet je wel een krant lezen. En veel inwoners kunnen niet of nauwelijks lezen, laat staan een Engelstalige krant. Overigens mochten westerlingen gewoon in pak komen, dus geen Lederhosen, sombrero’s of Frau Antjes in de rij.

Maar ineens kwam het verlossende woord. De Emirati (lokale bevolking) hebben nog zes maanden de tijd om de ID card te regelen. En expats? Tja, dat is niet helemaal duidelijk. Maar als je 'm op 1 januari niet hebt, is het niet zo erg. Waarschijnlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.