zondag 5 december 2010

Zie de maan schijnt door de palmbomen

Ook al krijgen we door het mooie weer niet echt een sinterklaasgevoel, we hoeven ons in ieder geval nooit zorgen te maken of "de Sint wel kan komen" vanwege het weer. Geen sneeuw, hagel of storm voor Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Bovendien schijnt de maan hier altijd door de bomen.

Afgelopen vrijdag zijn we naar het sinterklaasfeest van de Nederlandse Vereniging geweest (foto: Sophie treedt op met haar klasgenootjes van de Nederlandse school)). En vanavond vieren we natuurlijk pakjesavond! Sophie had vandaag vrij* dus we gingen vanmiddag ook even naar het zwembad. En dat is helemaal gek op 5 december!

* Sophie had vandaag vrij. Het zit zo: afgelopen donderdag was het dus National Day en dat is een officiƫle vrije dag; ook Domien had vrij. Dinsdag 7 december is de islamitische Nieuwjaarsdag, ook een officiƫle vrije dag. Maar.... tot ieders grote verbazing kondigde de regering vorige week ineens aan dat niet dinsdag 7, maar zaterdag 4 december een vrije dag zou zijn vanwege Nieuwjaar. Dat is voor veel mensen natuurlijk al een vrije dag en Domien had er dus niets aan. Bovendien kunnen Islamtische inwoners niet op de juiste dag de jaarwisseling vieren. Maar scholen en overheidsinstanties waren ook vandaag, zondag, nog dicht. Die hebben dus wel een extra vrije dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.