dinsdag 14 december 2010

Koud weekend

De temperatuur is ook in Dubai aan het dalen, maar afgelopen weekend was wel extra koud voor ons. Vooral voor Sophie, dan.

Vrijdagochtend had ze een verjaardagsfeestje in Ski Dubai, ofwel 1,5 uur spelen in de (echte) sneeuw. In Ski Dubai is het -3C dus iedereen krijgt een skipak aan.

En zaterdag zijn we naar Wild Wadi geweest, een van de waterpretparken hier. Het was niet druk en dat hadden we kunnen weten: er waren vrijwel alleen toeristen. Het is namelijk eigenlijk te koud voor ons inwoners: het was 's middags 'maar' 28-29C. Dat klinkt misschien nog best warm, maar als je in een nat badpak loopt valt dat tegen. En de wind kan hier in de winter ook wel fris zijn, geen zwoel zomerbriesje zoals in Nederland op warme zomerdagen. Maar toch, onze lichamen hebben zich inmiddels aangepast aan een wat ander klimaat.


Inmiddels staat onze kerstboom en ook zijn de winkelcentra, hotels etc. al helemaal in kerstsfeer. Best gek eigenlijk: ruim 5% van de inwoners van Dubai viert het; de rest hangt een ander geloof aan. Maar die 5% bestaat grotendeels uit westerlingen, en daar zit het geld...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.