donderdag 7 januari 2010

Weekend!

Het is donderdagavond, dus weekend! Sophie heeft haar eerste week op school achter de rug. Het ging ontzettend goed. Ze heeft al verschillende vriendinnen en huppelt vrolijk rond. De ESL-leerkracht (ESL staat voor English as a Second Language) heeft haar maandag getest om te kijken hoeveel extra Engels ze nodig heeft. Tot onze verbazing vindt hij dat niet nodig. Ze verstaat al redelijk Engels en kan al wat lezen en praten. En ook omdat ze vrij slim is (dat zei de juf, hoor!) kan ze daarom gewoon met de klas meedraaien en hoeft ze niet af en toe uit de klas voor extra Engels. Het betekent wel dat ze naast Arabisch ook al Duits krijgt.

Ook Domien heeft zijn eerste werkweek achter de rug. Hij is al naar Abu Dhabi geweest voor een project bij de universiteit. Net als bij alles hier in Dubai merkt hij ook met z'n werk dat je toch een beetje sceptisch moet zijn. Toezeggingen en afspraken zijn niet allemaal even hard, en van te voren is alles 'great', 'easy' of maar 'a few minutes drive' maar dat valt zonder uitzondering altijd tegen.

Zaterdag gaan we weer een paar huizen bekijken. Woensdag hadden we ook een huis bekeken, maar dat viel tegen. Inmiddels hebben we wel contact met verschillende makelaars, dus hopelijk gaat het nu een beetje snel... Verder krijgt Domien maandag eindelijk zijn residence visum en kan dan een VAE-rijbewijs regelen. Dan mag hij ook autorijden, dat is wel fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.