dinsdag 26 januari 2010

Op slot

Toen we in ons huis kwamen, viel ons op dat overal sleutels aan haakjes hingen. Elke deur kan op slot. Niet alleen de slaapkamers, de keuken en badkamers (naast een gewone draaiknop), maar ook de bergruimte, het washok (want wasmachines zijn heel populair bij inbrekers) en de bezemkast. Maar dat is niet alles. Zelfs op onze koelkast en telefoon zit een slot. En dat is standaard; elke koelkast in de winkel had een slot. Is het tegen kinderhandjes? Om te voorkomen dat inwonend personeel familie belt of de koelkast plundert? Of is het bedoeld voor al te vrijmoedige logees? Wij weten het niet...

Alles in ons huis heeft dus een slot. Nu onze voor- en garagedeur nog. Daar zit natuurlijk wel een slot op en we hebben wel een sleutel. Maar we willen een ander slot. De bewaker van onze 'community' wist wel iemand. Na verschillende pogingen om een afspraak te maken waarbij hij niet kwam opdagen, hebben we maar een Brit gebeld die de sloten komt vervangen. We vinden het multiculturele aspect van Dubai nog steeds hartstikke leuk. Alleen is het soms lastig afspraken maken als je weet dat de persoon aan de andere kant Engels spreekt maar je er geen touw aan vast kunt knopen. Met het bezorgen van de wasmachine, fornuis enzovoort hadden we dat ook steeds ("ik denk dat hij om 10.00 uur komt, als ik het na drie keer vragen goed verstaan heb").

Niet dat Dubai zo crimineel is. Integendeel, het is juist veilig. Inbraken en diefstal komen weinig voor. Als iemands portemonee wordt gerold, staat er de volgende dag een verontwaardigde brief in het gratis krantje dat hier huis-aan-huis wordt verspreid. "Let op! Bij dat en dat pretpark is mijn portemonnee gerold! Wat een schok, er zijn zakkenrollers actief in Dubai". En dat in een stad met 1,2 miljoen inwoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.