dinsdag 19 januari 2010

Verhuisd!

Afgelopen zaterdag zijn we verhuisd naar ons huis! Het was vorige week nog even spannend of we snel konden verhuizen. Hier moet je namelijk een of meerdere bankcheques (met verschillende data voor een jaar) aan de huiseigenaar geven als je het huurcontract tekent. Je betaalt dus niet per maand, via een bankoverschrijving. Maar voor cheques heb je een bankrekening nodig. En die wordt pas actief als je een verblijfsvisum hebt. En dan moeten de cheques nog gedrukt worden... Kortom, we hadden een huis gevonden waar we een paar dagen later al in konden. Maar geen cheques. Met allerlei kunst- en vliegwerk is het toch gelukt en kregen we donderdag de sleutel.

Vrijdag gingen we schoonmaken. Tegen de afspraak in -het begint al te wennen- hadden de schilders het huis vies achtergelaten. Maar zaterdag werden onze spullen gebracht. Zo heerlijk: al onze kleren weer, koffie drinken op onze eigen bank, slapen in ons eigen bed.

En sinds vandaag hebben we ook internet! Dat had even wat voeten in de aarde, want dat kun je niet via internet ofzo regelen. Je moet dan naar een service center gaan (niet in de buurt natuurlijk) en dan komt er een paar dagen later iemand langs, ook al is in elke kamer een aansluiting. Maar nu hebben we en internet en telefoon en een uitgebreid tv-pakket (Showtime Family, jaja). Nu nog een tv kopen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.