maandag 14 mei 2012

Lang leve de waterparken

Gisterochtend 10.00 uur. De thermometer geeft 36 graden aan, Sophie heeft een dagje vrij van school en Domien heeft een snipperdag opgenomen. Wat doe je dan? Het is te warm om lang buiten te zijn, zeker 's middags wanneer de temperatuur makkelijk oploopt tot 43 graden Celcius. In de schaduw.

Dus togen we naar Wild Wadi, een van de vier waterpretparken in Dubai en omstreken. Samen met de roodverbrande, veelal Oost-Europese toeristen in ongeschikte 'zwemkleding', vermaakten we ons de hele dag in de glijbanen waarin je, gezeten in een grote zwemband, niet alleen hard naar beneden gaat, maar ook via jets omhoog gestuwd wordt. Vooral die waarin je met z'n vieren tegelijk kunt, is erg leuk en wild.

De beroemde hoge glijbaan, de Jumeriah Sceirah, was helaas dicht. Nou ja, hoefden we ook geen smoesje te verzinnen om er niet vanaf te gaan (want die is ├ęcht eng).

Dubai is erg heet in de zomer, maar aan de andere kant: voor de meeste toeristen die in het waterpark rondliepen, zal dit hun jaarlijkse, zuurverdiende vakantie-naar-de-zon zijn. Wij wonen een groot deel van het jaar in een vakantieland. Bedachten we terwijl we op een strandstoel onder de schaduw van een palmboom lagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.