maandag 10 oktober 2011

Mist

Langzaam, heel langzaam, begint de zomer plaats te maken voor de herfst. Deze overgang naar minder heet weer gaat gepaard met een hoge luchtvochtigheid. Leuk grapje van de natuur: denk je dat de maandenlange, bloedhete zomer begin oktober eindelijk voorbij is, wordt het nog even flink vochtig. Dan heb je dus niets aan die lagere temperaturen.

De overgang van zomer naar herfst, of van winter naar lente, gaat gepaard met mist in de (vroege) ochtend. En mist is vervelend als je in de auto zit, omdat het zicht slecht is.

Dat laatste klopt natuurlijk niet. De mist zelf en het slechte zicht maken het niet vervelend, maar –de trouwe lezers van Woestijnbloem roepen het al in koor- de andere weggebruikers uiteraard. Veel bestuurders doen met dichte mist hun gewone lampen niet aan, laat staan mistlampen. Of blijven gewoon 120 km per uur rijden, mist of geen mist. Alle waarschuwingen van de overheid ten spijt.

Máár… het wordt nu echt beter weer. ’s Morgens om half 8 blijft de thermometer in de auto steken op slechts 27 graden - lekker koel, we kunnen de vesten bijna weer tevoorschijn halen. En gisteravond hebben we zelfs voor het eerst weer buiten kunnen eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.