maandag 3 oktober 2011

Autopech

Tja, daar sta je dan 's morgens vroeg. Je moet je kind en twee carpool-kinderen naar school brengen, maar je auto start niet. En dat terwijl die twee dagen eerder nog voor de grote beurt in de garage was...

De 'recovery service' maar even bellen, in de verwachting dat er een handig ANWB-achtig mannetje komt die het even snel voor je fixt.

Niet in Dubai. Hier komen ze niet langs om je te helpen. Nee, hier komen ze je auto halen om naar de garage te brengen, zodat 'ie daar gemaakt kan worden. Je belt om te melden dat je auto niet start en wordt even later teruggebeld door iemand die én bijna niet te verstaan is én nauwelijks Engels spreekt. Leg dan maar eens je adres uit. Nu hebben wij ook nog het nadeel dat onze wijk niet op borden staat en geen echte afslag vanaf de snelweg heeft ("dan moet je vlak voor de gele huizen bij het bruine bord de snelweg af -even flink op de rem gaan staan- en dan de grintweg vol kuilen oprijden").

En dan maar wachten tot ze komen. Hoe later het wordt, hoe kleiner de kans dat je je auto dezelfde dag nog kunt ophalen. Je belt maar een keer 'of ze het kunnen vinden'. "We zijn er over 10 minuten, mevrouw". Ja, ja, dat hebben we eerder gehoord.

Maar om het van de positieve kant te bekijken: thuis wachten is altijd beter dan ergens langs de weg in de brandende zon! Of met je koelbox vol diepvriesproducten bij de supermarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.