donderdag 21 april 2011

Wilde dolfijnen in Oman

Sophie heeft vakantie en omdat we nog weinig van de regio hebben gezien, zijn we twee dagen naar Oman (Musandam) geweest.

Oman grenst aan het noordelijkste Emiraat en is dus 'buitenland'. Aan de ene kant is het alsof je naar Belgiƫ of Duitsland gaat, maar ook weer niet omdat er geen vrije grensovergang is. Je moet een visumstempel halen en er zelfs voor betalen (wij als inwoners van Dubai dan wel weer een stuk minder dan toeristen, maar toch).
Omdat Musandam maar zo'n 2,5 uur rijden is vanaf Dubai, is het een populaire bestemming voor een paar dagen 'ertussenuit', of zelfs een dagtocht. Een van de dingen die je kunt doen, is een tocht maken op een traditionele, houten dhow. En dat deden wij dus ook. Als iemand zich afvraagt wat er op Sophies hoofd ligt: dat is een (levende) zee-egel.

Tussendoor stopten we een paar keer om te snorkelen, te lunchen (ook traditioneel Arabisch) en om dolfijnen te bekijken. Die zijn natuurlijk wild, maar zwemmen vaak een stukje mee met de boten.

We aten en sliepen aan boord van een andere boot, een luxe, houten zeilschip. We waren de enige gasten dus dat was extra luxe.
's Avonds gingen we nog even naar het stadje Khasab waar niets te beleven viel. Leuk voor mensen die op vakantie zijn en nog nooit een typisch Arabisch provinciestadje of dorp hebben gezien, maar voor ons was het een beetje saai. Gelukkig was het maar 5 minuten rijden vanaf de haven. Dat we met een speedboot van en naar het schip werden gebracht, maakte het toch de moeite waard.

In ieder geval, de foto's spreken voor zich!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.