maandag 11 april 2011

Hollands weer

Het begon gisteravond met stormachtige, harde wind, wat hier vrij gewoon is. Maar daarna begon het flink te onweren en te regenen, en dat is een stuk minder gewoon. In de bijna alweer anderhalf jaar dat we in Dubai wonen, hebben we nog maar twee of drie keer eerder onweer meegemaakt. Naar het dakterras dus! Omdat we aan de rand van Dubai wonen, zagen we de bliksem al van ver aankomen vanuit de woestijn.

Helaas maakt regen alles erg vies. De toch al niet al te schone auto's zagen eruit alsof iemand er een emmer modder over heen had gegooid. Toen we nog in ons vorige huis woonden, hadden we geen omkijken naar de auto's: de 'houseboy' van de buren maakte onze auto's elke week schoon. Nu is dat Sophies bijbaantje, maar ze heeft niet elk weekend tijd. Dus maar even de tuinslang erop. Ook veel ramen waren erg vies geworden. Gelukkig komt op maandag onze hulp in de huishouding, dus die kon aan de slag met een krant (ja, zo maken alle maids hier de ramen schoon; komt geen zeem of trekker aan te pas).
Verder zou Sophie voor het eerst na de lange, koude winter weer zwemles op school hebben. Dat kon niet doorgaan want er waren een paar palen bij het zwembad omgewaaid door de storm.

Het onweer bleek het begin van een grijze dag met af en toe regen. Het leek wel of we even in Nederland waren. Alleen klopte de temperatuur (30C) niet helemaal bij het Hollandse herfstweer. Je kunt niet alles hebben...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.