zondag 23 januari 2011

Waar is de...?

Zo gaat dat al een paar weken hier. De meeste dozen zijn inmiddels uitgepakt, maar nog niet alles heeft een vaste plek. De fotocamera ligt wel onder handbereik, maar de oplader hebben we nog niet gesignaleerd. Dus nog even geen foto's van ons nieuwe huis. Wel wat smeuïge details.

Goed, de verhuizing zelf. Het eerste wat tegen zat, was dat Sophie de dag voor de verhuizing wakker werd met hoge koorts. Weg planning voor de oh-zo belangrijke Laatste Dag. Op de dag van de verhuizing zelf bleek het water en de electriciteit in ons nieuwe huis voor de derde keer afgesloten te zijn. Oh nee, deze keer hadden ze gewoon een schakelaar omgezet. Dus wij draaiden die weer de goede kant op en probleem opgelost: we hadden weer stroom en water. Veel water zelfs, want een badkamer stond meteen blank.

Het huis zelf is lekker ruim en licht. En het is ook echt mooi. Op het eerste gezicht dan, want je moet niet al te goed kijken naar de afwerking. De meeste huizen in Dubai die niet ouder dan vijf jaar zijn, zijn gebouwd om te speculeren. De huizen zien er dan prachtig uit op de (bouw)tekeningen, maar de uitvoering moest zo goedkoop mogelijk. Van een huis van een miljoen euro mag je wel wat verwachten, zou je denken. Nou, nee dus. De keuken is lelijk en goedkoop, overal zijn plavuizen beschadigd, deuren sluiten niet goed, raampjes zitten scheef, sloten zijn kapot en er bladdert nu al verf van de buitenmuren af. En er was dus iets mis met de waterleiding in een badkamer. Gelukkig huren we het huis en hebben we het niet gekocht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.