donderdag 13 januari 2011

Het huis van 5 miljoen

Het was even doodstil op Woestijnbloem. De reden was deze keer (helaas) geen reis naar een exotisch oord of spannende wereldstad, maar: we zijn maandag verhuisd! Deze keer was het minder ingrijpend dan een jaar geleden, maar toch kostte het veel tijd en vooral energie.

In ons 'oude' huis, dat bedoelen we letterlijk want drie jaar is redelijk oud voor Dubaise begrippen, hadden we maar twee douches en dat vonden we te weinig. Als we 's morgens tegelijk wilden douchen, kon dat niet en dat was best lastig... En tja, maar één woonkamer...

Nou, zo erg zijn we nog niet veranderd (=verwend) na een jaar in Dubai. Wel werd ons vorige huis wat te klein, maar vooral voor Sophie was het vrij saai daar. Er waren niet zo veel kinderen in onze community en ze speelden niet buiten. Waar we nu wonen wel én Sophie kent verschillende kinderen. Bovendien is het iets dichter bij school (elke minuut telt 's morgens vroeg).

Maar we zijn er ook niet bepaald op achteruit gegaan qua huis (wie snel jaloers wordt, moet dit stukje even overslaan). Het is nieuw en heeft niet alleen een (grote) woonkamer maar ook een flinke family room boven. Dat wordt de speel-/Wii-/piano-kamer. Ook is onze studeerkamer een stuk ruimer en we hebben een maids room/gastenkamertje/strijkkamertje met badkamer en suite. Dus in totaal drie douches en vier wc's. We hoeven nooit meer op elkaar te wachten!

En dat allemaal voor dezelfde huur als ons vorige huis. Wij blij, de eigenaar minder. Hij heeft bijna 5 miljoen dirham betaald voor het huis, dat is ongeveer een miljoen euro. In de wijk staan verschillende huizen te koop - tevergeefs want niemand koopt ze meer- voor de helft. En de huuropbrengst dekt bij lange na niet de hypotheeklasten.

Binnenkort op Woestijnbloem: foto's van ons huis. En alle perikelen rond de verhuizing, want het liep natuurlijk niet helemaal gesmeerd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.