zaterdag 11 september 2010

Eid Mubarak!

Zo, ramadan zit er weer op voor dit jaar. Het is nu Eid al Fitr, suikerfeest dus. En dus zegt iedereen Eid Mubarak tegen elkaar, de islamitische versie van ‘Gelukkig kerstfeest’ zeg maar. Overal in de stad zijn feesten, vooral voor kinderen. Maar in onze wijk merk je er niet veel van.

Inmiddels zijn we drie weken thuis. En weer gewend aan de warmte, hoewel we uitkijken naar de komst van herfst. Dan kunnen we weer eens in de tuin zitten, fietstochtjes maken, picknicken in het park enzovoort.
Ook zijn we weer helemaal gewend aan het verkeer hier. Alhoewel... Van de vele stukken autoband en bouwmateriaal op de weg kijken we niet meer op. Maar gistermiddag stond midden op de snelweg een grote, rode fauteuil. Netjes rechtop alsof er elk moment iemand in kon gaan zitten voor een interview met Rik Felderhof.
Zo’n twee kilometer verder stond een open truck met de rest van het bankstel. Ongetwijfeld ging de chauffeur nog achteruit terugrijden over de vluchtstrook om de stoel op de halen. Dat hebben we hem niet meer zien doen, maar zulk rijgedrag is vrij normaal hier. Je ziet wel gekkere dingen.


Gisteravond hadden we ons eerste echte feest in Dubai; de buurman was jarig. De buren zijn Zuid-Afrikaans, dus er liepen veel Zuid-Afrikanen op het feest rond. Maar we hebben ook gesproken met Britten, een Fins-Amerikaans stel dat heel lang in Düsseldorf heeft gewoond, met iemand uit Libanon…Dat is zo leuk van wonen in Dubai, al die nationaliteiten.

Foto: ondanks de warmte is de trampoline altijd leuk!

Voor Sophie is de zomervakantie ook vrijwel voorbij. Domien is natuurlijk al lang weer aan het werk. En ook Yvonne heeft het druk met de Hollandse Nieuwe, het glossy magazine van de Nederlandse Vereniging. Dus nog even en het is weer ‘back to normal’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.