donderdag 16 september 2010

Het is weer voorbij, die mooie zomer...

Als je in Nederland woont, is het jammer als de zomer bijna voorbij is. Het betekent het einde van barbecueën, fietstochten maken, zonnen op het strand, picknicken in het park… En dan maar hopen op een lange, warme nazomer.

Als je in Dubai woont, is het fijn als de zomer bijna voorbij is. Het betekent het begin van barbecueën, fietstochten maken, zonnen op het strand picknicken in het park… En dan maar hopen op geen lange, warme nazomer.

De temperatuur begint te dalen, dus iedereen in Dubai haalt opgelucht adem: het einde van de zomer is in zicht. Als we ‘s morgens in de auto stappen, is het nu slechts 29-30C. Maar later op de middag stijgt de temperatuur nog wel tot 38-40C. Ook ’s avonds koelt het eerder en meer af. Wel is het een paar weken lang erg vochtig en onaangenaam, door de overgang van heet naar koeler…eh, minder heet weer. Maar, het is nu even een paar weken doorbijten en dan is het lekker weer.
In de krant verschijnen de eerste advertenties van tuinmeubels en supermarkten stoffen de barbecues en olielampen weer af. Thuis hebben we de airco minder vaak aan.


Sophie is ondertussen al weer helemaal gewend op school. Vanaf volgende week krijgt ze na school een middag per week Nederlandse les. Via de ‘Nederlandse school’ in Dubai krijgen kinderen les op hun niveau en volgen het curriculum in Nederland. Zo voorkom je een achterstand als je teruggaat naar Nederland. Sophie gaat naar groep 6, zoals ze in Nederland zou zijn gegaan. Ze geven les op een aantal scholen en vanaf dit schooljaar ook op Sophies school. Groep 4,5 en 6 zit bij elkaar en Sophie kent natuurlijk alle kinderen, dus dat is heel gezellig. En hopelijk leert ze ook nog wat.

Een krant in Dubai maakte een fotoreportage 'weer naar school' op Sophies school en op een private Indiase school in Dubai. De foto's staan door elkaar, maar die van Sophies school zijn herkenbaar aan het uniform (crèmekleurig poloshirt met groene biesjes en logo, en een olijfgroene rok/broek). Sophie staat er niet op, maar het geeft wel een beeld van de school. Klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.