maandag 23 augustus 2010

Home sweet home (?)


We zijn weer terug in het warme Dubai, na ruim twee (Domien) en vier (Sophie en Yvonne) weken Nederland. Het is weer even wennen: veel zon in plaats van veel buien, zand en woestijn in plaats van bos en weilanden, geen water uit de kraan drinken maar uit de waterdispenser (kraanwater is wel veilig genoeg om te drinken, je wordt er niet ziek van; maar de meeste mensen drinken het niet omdat a) het niet lekker is, b) het vaak lauw of zelfs warm is, c) ze de leidingen en wateropslagtanks niet vertrouwen).

Het was wel echt thuiskomen, ook voor Sophie is Dubai meer thuis dan Nederland. Helaas is de airco in onze slaapkamer nog niet gerepareerd. We slapen dus nog steeds in de logeerkamer maar er zijn ergere dingen. Zoals helaas nr. 2: toen we de kraan in de keuken even goed lieten doorlopen, kwam er water uit het vloerputje. De badkamers, wc en keuken hebben hier een afvoer in de vloer om gemakkelijk schoon te maken (?). Het water dat de keuken instroomde was helaas niet schoon, er dreven dode en levende maden en larven in... `Vandaag` komt er maar weer eens ´iemand´ langs van het klusbedrijf. We kennen hun nummer inmiddels uit ons hoofd.

foto: Sophie met haar nichtjes op Ameland

We hebben in ieder geval een leuke tijd gehad in Nederland: veel vrienden, familie en buren gesproken. Een heleboel helaas ook niet omdat de weken voorbij vlogen. Sophie heeft met veel vriendinnen gespeeld. En ook gelogeerd bij haar beste vriendin Sarah, en bij opa en oma, bij oma Itta, bij haar nichtjes op Ameland... Sophie had een supertijd. Toen ze in de laatste week een keer al slaapwandelend haar bed zocht, wisten we dat het tijd werd om weer naar huis te gaan.


Foto: met Sarah in de dierentuin

1 opmerking:

  1. Zo, beetje late reactie, maar beter laat dan nooit;-)
    Wat een leuke foto!
    Sarah koestert het erg hoor; de momenten met lieve Sophie.. Het ging voor ons veel te snel voorbij, al begrijpen we goed dat jullie het fijn vinden om weer in Dubai te zijn.Leuk om te kunnen blijven lezen hoe het met jullie gaat en wat er allemaal gebeurd. Veel liefs en tot schrijfs!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.