woensdag 23 juni 2010

Hittegolf in het Midden-Oosten

Zelfs in het hete Dubai komen hittegolven voor. Sinds vandaag is de temperatuur weer iets lager, maar de afgelopen twee weken was het heter dan normaal in juni met temperaturen van 45, 46 graden. Maar het kan erger: in de regio, bijvoorbeeld in Saoedi-Arabië en Iran, steeg het kwik al tot flink boven de 50C. Zulke temperaturen zijn op zich normaal in het Midden-Oosten, maar niet in juni. Meestal wordt het pas in augustus zo warm.Foto: inwoners van Dubai met parasol tegen de zon

Dit jaar schijnt de zomer in de Emiraten niet alleen heter te zijn dan normaal, maar ook langer. Brengt september nog weleens wat verkoeling, dit jaar moeten we waarschijnlijk wachten tot oktober voor we weer in de tuin kunnen zitten. Nu kan dat 's avonds overigens wel, hoor. Het is dan nog steeds 35, 36C maar de zon is weg.

Ondanks (of misschien juist doordat) de hoge temperaturen zijn veel mensen in Dubai verkouden, compleet met keelpijn. Ook wij zijn alle drie ten prooi gevallen aan dit virus. Of het komt door de extreme temperatuur waar je lichaam gewoon niet tegen kan (45C in de schaduw is héél heet in de zon!). Of door het verschil in temperatuur tussen buiten en binnen. Om deze reden zetten we de airco vrij hoog of zelfs uit, maar toch voelt 27C eerst heel koud als je van buiten komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.