zondag 13 juni 2010

Een wijze les

Voor ons is de warmte niet zo erg. In ons huis en in de auto hebben we airco, op school is airco en in alle winkelcentra natuurlijk. Okay, als je de was ophangt, kun je erna onder de douche stappen. Maar wij kunnen aan de warmte 'ontsnappen'.

Yvonne was vorige week net de boodschappen aan het uitladen toen er een vuilnisman aankwam. Of hij en zijn collega water en iets te eten konden krijgen...

We beseffen dan wel weer dat wij leven in een luxe wereldje. Sophie zit op een privé-school compleet met zwembad, tennisbaan enzovoort. Veel vriendinnetjes wonen in een groot huis met zwembad in de tuin -onderhouden door een tuinman- en een inwonende huishoudster.

Het incident met de vuilnisman is een geschikt moment om Sophie te wijzen op de relativiteit ervan. Niet dat dat voor haar nodig is, gelukkig. Maar het is 'goed' dat ze beseft dat heel veel mensen hier met 6 dagen per week werken, lang niet verdienen wat wij aan schoolgeld betalen.
Maar ja, in hun thuisland verdienen ze nog veel minder of niets. In Dubai komen dan ook de Derde Wereld en het Rijke Westen samen. En waar je dus eten en een fles water aan de vuilnismannen geeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.