donderdag 3 juni 2010

Het heilige land

Terwijl Ronald en Stephan nog even op ons huis pasten, gingen wij voor een korte vakantie naar Jordanië.


We begonnen onze 5-daagse vakantie in de niet-zo-interessante hoofdstad Amman. De volgende dag bracht onze privé-chauffeur ons naar de oude stad Petra. Onderweg stopten we nog bij een oud kasteel (Katarak voor de kenner) en Mount Nebo (zie foto en bijbel!).


Petra is een heel oude stad die helemaal uit gekleurde rotsen is gehakt.

Erg indrukwekkend hoewel veel natuurlijk al ingestort is. Het laatste stuk was veel hoger gelegen. Het was te zwaar voor Sophie om omhoog te lopen, dus daarvoor schakelden we een ezeltje in.


Omdat Sophie niet alleen op een ezel wilde, moest Yvonne er ook aan geloven. Arme Domien moest steeds vooruit rennen om foto's te nemen maar was daardoor ongemerkt snel boven.

De vierde dag werden we naar de Dode Zee gebracht. Daar blijf je dus echt drijven, heel apart. Op de foto zit Sophie bij Yvonne op schoot - je blijft dan gewoon drijven!
's Avonds konden we vanuit het hotel de lichten van Israël zien, dat ligt aan de andere kant van de (niet zo grote) Dode Zee. Je kon ook auto's zien rijden.

Een van de dingen die wonen in Dubai aantrekkelijk maken, is dat we gemakkelijk uitstapjes kunnen maken in het Midden-Oosten. Dit was onze eerste vakantie in de regio en we vonden het ontzettend leuk. Jordanië is een prachtig land met een schitterende en afwisselende natuur en vriendelijke mensen.

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.