vrijdag 29 juni 2012

Vakantie!

Sophie heeft na al het harde werken van de afgelopen weken eindelijk zomervakantie. Negen weken lang, waarvan we zoals elk jaar ook een gedeelte in Nederland gaan doorbrengen.

Twee weken geleden had ze al de 'Exhibition' over de met uitsterven bedreigde ijsbeer succesvol afgerond (zie foto 1 en 2, en Wat doen die ijsberen in Dubai?
Het t-shirt dat de kinderen droegen was speciaal voor deze 'Exhibition' ontworpen, en de kleur was afhankelijk van in welke groep de leerling zat: Milieu, Mensen of Dieren.

Afgelopen dinsdag was de 'graduation', een soort diploma-uitreiking (foto 3: Sophie krijgt haar diploma; foto 4: Sophies klas). Want grade 5 is het laatste jaar van de lagere school.

Behalve toespraken van de directrice en het hoofd van de PYP (lagere school), hielden kinderen afscheidsspeeches in de vier talen die gegeven worden op Sophies school: Arabisch, Duits, Frans en Engels.

's Avonds was het lang verwachte en weken naar uitgekeken 'afstudeerfeest'. De catering werd verzorgd door een chique hotel in de buurt (we wonen tenslotte in Dubai), dus de kinderen aten allerlei lekkere hapjes aan met witte tafellakens bedekte tafels, zittend op zachte stoelen met witte hoezen.
De moeders van het feestcomité (inclusief Yvonne) hadden overdag de tafels en de aula versierd met onder meer (helium)ballonnen, papieren bloemen en zilveren sterren. Zelfs de cupcakes waren in zwart, paars en zilver; het kleurenpalet van de versiering.

Na het dinner was er disco en konden de 71 kinderen uit hun dak gaan, samen met de juffen en meester van de vier grade 5-klassen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.