zaterdag 4 juni 2011

Maak het rijtje af

Het afgelopen half jaar hadden we al eens geel water in huis -vanwege een roestend metalen watertankje-, te veel water -veroorzaakt door diverse lekkages-, dus het was hoog tijd voor… geen water.

Er kwam woensdag geen druppel water meer uit de kranen. Nou ja, uit de keukenkraan liep nog een zielig straaltje. Dan ga je eerst, voor je de (waardeloze) onderhoudsdienst maar weer eens belt, op onderzoek uit. Anders dan in Nederland stroomt in Dubai het water niet rechtstreeks de huizen binnen, maar komt eerst in een twee meter hoge watertank (die overigens wél van plastic is). In ons vorige huis was die tank ondergronds, maar in dit huis bovengronds. Dat heeft als voordeel dat je erin kunt kijken. Eén blik in de tank leerde ons dat de tank vrijwel leeg was. Eén blik in de tank leerde ons ook dat we niet voor niets nooit water uit de kraan drinken. Een ander voordeel van een bovengrondse watertank is dat je het snel merkt als de tank overstroomt door een niet-werkend filter of niet-sluitend dopje. Een torenhoge waterrekening bracht ons in ons vorige huis daarvan op de hoogte.

Nadat gedraai aan hendels en gedruk op knopjes geen soelaas bracht, belden we toch maar de onderhoudsdienst. Twee uur later kwam het verlossende telefoontje: we moesten de Dewa bellen, dat is het water- en elektriciteitsbedrijf. Twintig minuten later kwamen we thuis en stroomde het water rijkelijk de tank in. Of de Dewa-mensen in die tussentijd geweest zijn? Geen idee. Want een half uur later ging de bel en stond een Dewa-team op de stoep. En de volgende dag weer.

Huh, alweer? Een van de mannen wees nog ter verduidelijking op het embleem op zijn shirt, “Dewa! Dewa!” roepend. Ja, dat hadden we wel begrepen (het grote logo op de auto was een subtiele hint). Vervolgens leg je dan uit dat het probleem, geen water, gisteren al is opgelost. En dat we geen lekkage hebben. Echt niet. En nee, dat ze dat niet hoeven te checken.

Maar goed, de Dewa komt wel snel als je een probleem hebt en ze weten waar ze mee bezig zijn. En we hadden weer water!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.