maandag 20 juni 2011

En toen was de sinas op

Nu het steeds warmer wordt, geven we de tuinman regelmatig water of een blikje cola. Afgelopen weekend vroeg huisgenoot 1 aan de tuinman of hij iets drinken wilde. Water, cola, sinas? Ja, graag. Niet een heel duidelijk antwoord, dus liep huisgenoot 1 (in dit soort situaties niet zo ervaren) met een flesje water, een blikje cola en een blikje sinas naar de jongen met het idee dat hij dan kon kiezen. Attent, toch?

De in dit soort situaties wat meer ervaren huisgenoot 2 zei even later dat de tuinman zeker cola wilde. Ja, hij had cola gekregen. En water. En ook sinas. Hij had niet begrepen dat hij kon kiezen (uitleg minder ervaren huisgenoot 1). Of hij deed alsof hij het niet begreep (uitleg meer ervaren huisgenoot 2), dat kan natuurlijk ook. Dus even later zagen we de jongen in zijn groene overall de tuin uitlopen, met één hand drinkend uit het flesje water en de andere hand vol met blikjes frisdrank.

Uiteraard gunnen we het hem meer dan van harte. Het is heet en we zijn blij dat hij elke dag ons gras water komt geven. En we moesten er ook om lachen. Ook al belt hij nu elke dag aan voor een blikje cola. Maar het geeft wel de verschillen weer in... cultuur, zeg maar. En het was jammer dat huisgenoot 1 ‘s avonds zin had in een glaasje sinas. Maar helaas, het laatste blikje sinas had de tuinman meegenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.