vrijdag 5 november 2010

Happy Diwali

Ja, we feesten maar door in de VAE! Halloween is nog maar net achter de rug en het is alweer Diwali.

Toen we gisteravond door onze wijk liepen, leek het even alsof de eerste kerstverlichting alweer opgehangen was. Maar het was de vooravond van Diwali, het 'Feest van de lichten'. Het is het belangrijkste feest in het hindoeïsme. Mensen versieren hun huis en tuin met lichtjes, gaan op bezoek bij familie en steken vuurwerk af.

Eigenlijk is het vijf dagen feest. De eerste dag is Dhanteras, dan kopen mensen goud en zilver (voor elkaar). De tweede dag is Narak Chaturdasi, op die dag doodde Krishna de 'duivel' Narakasur. De belangrijkste en derde dag is Diwali, dit jaar op 5 november. Mensen doen dan de Lakshmi pooja, het aanbidden van de godin Lakshmi. De vierde dag is nieuwjaarsdag. En de vijfde dag tenslotte is Bhai Dooj: zussen bidden voor een lang & gelukkig leven voor hun broers.

En als Diwali weer afgelopen is, gaan we echt los in Dubai. Over anderhalve week begint Eid al-Adha, het Offerfeest. Begin december vieren we ‘National Day’ en islamitisch Nieuwjaar. En laten we vooral onze eigen Sinterklaas niet vergeten, die natuurlijk ook naar Dubai komt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.