maandag 5 juli 2010

Onze stempeltjes-verzameling

Sinds we in Dubai wonen, of eigenlijk sinds we plannen hadden, lopen onze paspoorten vol met visumstempels. Elke keer dat we Dubai in of uit gaan, krijgen we weer een paar stempels erbij. Zo kunnen de vriendelijke heren van de paspoortcontrole zien hoe lang we buiten de VAE zijn geweest. Als je een verblijfsvisum hebt, mag je namelijk maximaal zes maanden buiten de Emiraten zijn. Daarna vervalt je visum en dat is...best vervelend, zeg maar. Toeristen krijgen op het vliegveld een visum waarmee ze drie maanden in de Emiraten mogen blijven.

Domien moet voor zijn werk af en toe naar het buitenland, dus dan gaat het helemaal snel met de stempeltjes. Vandaag was hij bijvoorbeeld in zandbak Kuweit voor een afspraak. Dat is ongeveer anderhalf uur vliegen, maar hij heeft er wel weer een visum voor nodig.



Sophie vindt het wel interessant, al die visumstempels in haar paspoort (met Hello Kitty omslag!). De meeste stempels zijn vrij saai -New York, Dubai- maar andere zijn wel grappig zoals die van Jordanië en Egypte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.