vrijdag 16 juli 2010

De rock 'n' roll fairy

Sophie heeft vakantie. De eerste twee weken van de lange, lange zomervakantie (ruim 10 weken) zijn voorbij. Ze heeft al een paar nachtjes gelogeerd bij een van haar Duitse vriendinnen. Ook is ze met haar Nederlandse vriendinnen een dagje naar 'Kidzania' geweest. Dat is een realistisch gebouwd miniatuur-stadje waar kinderen allerlei beroepen kunnen naspelen: van chirurg tot piloot en van mannequin -erg populair bij Sophie!- tot kapper. Ze verdienen dan geld dat ze naar de bank kunnen brengen of uitgeven in bijvoorbeeld de supermarkt. Of om een rijbewijs te halen in 'echte' auto's. Een ambulance, politie auto en brandweerwagen ontbreken niet.
Kidzania is in Dubai Mall -grootste mall ter wereld-, dus Yvonne ging met de andere moeders winkelen, koffiedrinken, winkelen, lunchen, winkelen, theedrinken (beroep: expat-vrouw)...de meiden wilden niet naar huis.

Afgelopen week is Sophie op 'drama camp' geweest: vijf dagen van 9 tot 15 dansen, zingen en toneelspelen. De laatste middag deden ze een voorstelling. Sophie speelde de rock 'n' roll fairy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.