donderdag 15 mei 2014

Je woont te lang in Dubai als…(2)

Op Woestijnbloem staan meestal stukjes over het dagelijks leven in de Emiraten. We schrijven vaak over koetjes en kalfjes. Deze keer is het de beurt aan katjes en hondjes en andere dieren.

In Dubai en de andere Emiraten worden ontzettend veel huisdieren afgestaan. Soms omdat de eigenaar in een appartement woont waar plotseling geen huisdieren meer gehouden mogen worden. Soms omdat de geadopteerde puppy na een half jaar niet op een Golden Retriever blijkt te lijken of de eigenaar is uitgekeken op de peperdure raskat. Regelmatig omdat mensen verhuizen naar een ander land en het te lastig of te duur vinden om hun huisdieren mee te nemen.

Veel eigenaren proberen een nieuw thuis voor hun katten, honden of konijnen te vinden, maar even zoveel dumpen de beestjes op straat, in parken of in de woestijn. Het gebeurt zelfs regelmatig dat expats de VAE voorgoed verlaten en hun huisdieren doodleuk in hun huurhuis achterlaten.
Sommige van deze dieren hebben geluk en worden naar een van de weinige en overvolle asiels gebracht of komen via een van de vele, door vrijwilligers gerunde dierenwelzijnsorganisaties in ‘pleeggezinnen’ terecht.

Ja, heel erg, maar wat heeft dat te maken met ‘te lang in Dubai wonen’, vraagt de oplettende lezer zich nu ongetwijfeld af. Daar komen we nu.
Een Nederlandse vrouw zocht een nieuw huis voor haar hond, die ze ruim drie jaar eerder via een asiel had geadopteerd. In de advertentie die ze bij de supermarkt had opgehangen, stond dat ze echt geen andere keus had. Het asiel kwam erachter en wat bleek: de hond ging niet mee, omdat mevrouw in Nederland geen inwonende huishoudelijke hulp (‘maid’) heeft zoals in Dubai en dan vindt ze een hond te veel werk. Een duidelijk voorbeeld van iemand die te lang in Dubai woont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.