zondag 23 maart 2014

Typisch Dubai… eh, Abu Dhabi!

Het was lang stil op Woestijnbloem, heel lang. De reden daarvoor is eigenlijk heel simpel: we wonen niet meer in Dubai. Afgelopen zomer zijn we naar Abu Dhabi verhuisd, het buur-Emiraat van Dubai. Domien werkt sinds een paar jaar voor de overheid van Abu Dhabi en per september moesten alle ambtenaren in de stad zelf wonen. Dus pakten we ons boeltje maar weer en vertrokken met kind, konijn en kat naar de hoofdstad.

‘Domien, Yvonne en Sophie in Dubai’ bestaat dus niet meer en dat leek een goed moment om te stoppen met de blog. Dachten we. Op veler verzoek blazen we Woestijnbloem toch weer nieuw leven in. Abu Dhabi is weliswaar minder bekend en kleiner (en saaier), maar toch ook weer niet heel anders. Zo zijn er net als in Dubai in Abu Dhabi opvallend weinig tankstations. Dat blijft ons verbazen in een land waar openbaar vervoer nauwelijks bestaat en veel gezinnen minimaal twee auto’s hebben. De zomers zijn even gloeiendheet en vochtig, de automobilisten rijden even roekeloos en agressief –dus de wegen zijn even gevaarlijk- en de bevoorrading van de supermarkten is even slecht.

Voor ons persoonlijk is er wel veel veranderd. Na een redelijk probleemloze verhuizing (nou vooruit, dat de airco in de meeste kamers in het nieuwe huis niet werkte terwijl het buiten 47 graden was, vonden we heel vervelend voor de verhuizers), hadden we nog ruim een week lang dagelijks mannen van de onderhoudsdienst over de vloer, omdat de lijst van te repareren dingen magisch leek: hij werd maar niet korter.

De wijk waar we nu wonen is een flinke verbetering. Sophie kan nu op fiets naar school, zelfs lopend. Haar nieuwe school vindt ze gelukkig leuker dan die in Dubai. Domien hoeft niet twee keer per dag een uur lang zijn leven te wagen op de snelweg van Dubai naar Abu Dhabi. Verder zijn de manege, de tandarts, de huisarts, de dierenarts en supermarkten veel dichterbij. Dus we klagen maar niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.