zondag 10 maart 2013

Ja, we zijn er nog!

Het is lang stil geweest op Woestijnbloem. Zo lang dat mensen begonnen te twijfelen of we nog wel in Dubai woonden en niet inmiddels verhuisd waren naar Nederland (voorlopig niet), Saoedi-Arabië (wie weet), Canada (we zeggen geen nee) of weer naar good old England (Sophies baby- en peutertijd overdoen in de peperdure, maar groene Londense buitenwijk Shortlands).

Maar nee, we wonen nog altijd in Dubai. Alleen, na zoveel stukjes heb je de meeste onderwerpen wel gehad. Het verkeer is nog steeds een ramp, ondanks dat er meer en meer aandacht voor de veiligheid komt. Sophies school is hetzelfde en ook al blijven al die nationaliteiten leuk en is International Day een van de hoogtepunten, na ruim drie jaar Dubai worden zulke dingen steeds gewoner. Dat geldt ook voor de vele grappige, irritante of bizarre spraakverwarringen doordat iedereen hier zijn eigen Engels spreekt.

Maar laatst moesten we (ja, zelfs wij als doorgewinterde Dubainezen) hard lachen. Yvonne kreeg een bos bloemen als bedankje. De gulle gever had gevraagd een kaartje erbij te doen dat goed paste bij de bloemen, ‘to match' dus. De goedbedoelende meneer van de winkel koos voor een kaartje met een foto van een voetbal.... (uitleg voor lezers wiens Engels een beetje roestig is of dit midden in de nacht lezen: 'match' betekent o.a. 'erbij passen' maar ook 'wedstrijd').Verder zijn we nu met zijn vijven. Poes Ginger (roepnaam Ginny, bovenste foto) heeft zich aan ons gezin toegevoegd. Samen met haar zusje kwam ze als vijf weken oud, verweesd, broodmager en bang pleegpoesje bij ons (foto onderaan). Dat heb je als je ergens wat langer woont: je leert steeds meer mensen kennen en in ons geval iemand die dieren in nood redt. Vanwege het ontbreken van een asiel voor straat- en gedumpte katten, zijn er veel vrijwilligers die kittens en katten opvangen om vervolgens een (hopelijk) permanent huis voor ze te vinden. Na verschillende adoptiedagen en talloze advertenties op de Dubaise equivalent van Marktplaats werd Ginny's zusje geadopteerd. Ginny niet. Wat wij niet wisten was dat zij op de eerste dag al had besloten dat wij haar adoptiegezin waren. Dus zij bleef bij ons. Voor de kattenliefhebbers: Ginny is een Arabian Mau(filmpje), ofwel een lokale straat/woestijnkat, en in haar geval met wat Turkse Angorakat-genen. En ook al is ze op straat geboren, ze draagt een zilverkleurig glitterhalsbandje en wordt als een prinses behandeld; we wonen wel in Dubai, hè.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.