dinsdag 25 september 2012

Er gebeurt hier nooit wat...

Inbraken, overvallen, tasjesroven, ontvoeringen...het komt niet vaak voor in Dubai. Alleen op de weg zie je elke overtreding die je maar kunt bedenken (en dan nog erger).
Op de snelweg waar Domien en Yvonne dagelijks rijden op weg naar kantoor en school valt het mee. Af en toe vliegt er een auto uit de bocht of knalt achterop een vrachtwagen (tja, 160 km per uur is echt te snel), maar verder gebeurt er niet veel.

Tot maandagmiddag. Yvonne was onderweg naar school , toen ze in de verte bij een rotonde een lange rij vrachtwagens zag staan. Help, een file? Het bleek een wegblokkade van de politie te zijn. Gelukkig was er een aparte rij voor auto’s. De agent wilde weten hoeveel mensen in de auto zaten en hij keek in de achterbak, zelfs in de koelbox. Kennelijk vond hij niets verdachts, want Yvonne mocht weer doorrijden. Pff.

Later bleek dat er een half uur eerder in een wijk vlak bij ons een gewapende overval op een wisselkantoor had plaatsgevonden. Naast een supermarkt waar we regelmatig boodschappen doen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. En de overvallers zijn ‘s avonds opgepakt, dankzij de inzet van meer dan 200 politieagenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.