vrijdag 2 december 2011

National Day op school

Elk jaar op 2 december wordt 'National Day' - de 'geboortedag' van de VAE - hier uitgebreid gevierd, maar dit jaar nog meer omdat de VAE 40 jaar bestaan. Vandaar het plaatje rechtsboven.

Op Sophies school waren dinsdag allerlei activiteiten ter ere van het 40-jarig bestaan. Ook mocht Sophie meedoen met de opvoering van de traditionele dans van de Emiraten. De groep meisjes en jongens, voor de gelegenheid in traditionele kleding gestoken, trad een aantal keren op (op de foto staat Sophie 2e van links).


Elke schooldag begint met het volkslied; dat klinkt dan door de luidsprekers en de leerlingen moeten stil staan en meezingen, ongeacht waar ze op dat moment zijn: in de klas, in de gang, op het schoolplein...

De leerlingen voerden de dans een paar keer op, onder meer tijdens de 'assembly' van grade 4 & 5 (groep 6 & 7 in Nederland) in het auditorium. Ook dit begon met het afspelen van het volkslied: zodra dat klinkt, zijn alle kinderen stil, gaan staan en zingen braaf mee. Ook de leerkrachten en aanwezige ouders moeten dan gaan staan, maar meezingen hoeft gelukkig niet.

De school was versierd met vlaggen in allerlei maten, ballonnen, afbeeldingen van de sjeiks en een mooie 'stamboom'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.