dinsdag 15 november 2011

Sinterklaas en de Kerstman

In Nederland gaat het vanaf begin november vanzelf, maar hier moet je toch echt veel moeite doen om in een winterse stemming te komen. Of beter gezegd: in sinterklaas- en kerststemming.

Sophie doet haar best door elke dag trouw naar het sinterklaasjournaal te kijken. En toe te leven naar het sinterklaasfeest van de Nederlandse Vereniging en pakjesavond zelf natuurlijk.

Vanmiddag gingen we kruidnoten bakken. Want ook al kijken we in T-shirt en korte broek naar het sinterklaasjournaal en de intocht in Dordrecht, pepernoten horen erbij. Met dank aan het heldere moment afgelopen zomer toen we eraan dachten een paar pakjes speculaaskruiden in de koffer te gooien. Want op de bestelde kruidnootjes, gevulde speculaas en banketstaven moeten we nog een weekje wachten.

In de winkelcentra verschijnen de eerste kerstbomen al en bij de meeste winkels ligt de kerstversiering weer in de schappen. Afgelopen weekend gingen we voor wat tuinspullen kijken, want het is prachtig weer en we genieten volop van het ‘buitenleven’. Maar we keken ook bij de kerstspulletjes en konden het niet laten om alvast wat te kopen. En dat is best gek: genieten van het aangename weer en lekker in de tuin zitten, maar je er tegelijkertijd op verheugen om -over een paar weken- je huis in kerstsfeer te brengen. Barbecue├źn onder de kerstboom, zeg maar.

Overigens is de foto van vorig jaar; ook wij wachten met het optuigen van de kerstboom tot Sinterklaas weer weg is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.