vrijdag 4 maart 2011

Geel water

"Mama, de wc trekt niet goed door!" Je kijkt en inderdaad. Tegen beter weten in hoop je nog dat de maid de wc-pot niet goed schoongemaakt heeft. Maar het lichtgele water in de wasbak spreekt boekdelen en het is een feit: er komt sinds gisteravond gelig water uit onze kranen. Niet dat we douchen in een straal appelsap, maar inderdaad, de wc's zien eruit alsof degene die voor je was, vergat door te trekken. En als je de wasbakken laat vollopen, is het toch echt geen helder water.

Ach, dat kan er ook wel bij. De keukenkraan lekt -na een reparatie van een uur- weer en er is nog steeds iets mis met de airco, dus dit kan ook op het lijstje 'te repareren door de onderhoudsdienst'. 'Gelukkig' kennen we iemand in de wijk die hetzelfde probleem had, dus we kunnen meteen vertellen waaraan het ligt. Mits je het geluk hebt dat het onderhoudsmannetje redelijk Engels verstaat en spreekt, natuurlijk.

Ondertussen zijn er ook al protesten in Saoedie-Arabiƫ; het komt dichterbij. Dus voor de zekerheid heeft de sjeik van Abu Dhabi aangekondigd veel geld te gaan steken in het verbeteren van de infrastructuur (fijn als je in de zomer electriciteit hebt voor de airco) in de vijf kleine Emiraten, waar de bevolking overigens aanzienlijk minder rijk is dan in Dubai en Abu Dhabi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.