woensdag 14 april 2010

En toen de taart op was...


Nadat Sophie gisteren - in één keer- de negen kaarsjes had uitgeblazen, namen we een stuk van de verjaardags taart met de visite, ofwel oma Itta.

Slagroomtaarten verkopen ze hier gelukkig ook en het smaakte goed! Domien was 's middags vrij, dus dat was helemaal gezellig.

Daarna gingen we naar Ibn Battuta Mall, met stip het mooiste winkelcentrum in Dubai. Het is verdeeld in een aantal landen zoals China, Egypte, India en Tunesië. Elk stuk is helemaal in de sfeer van dat land gebouwd en gedecoreerd. In 'India' staat bijvoorbeeld een metershoge olifant en er is een prachtig versierde koepel in 'Perzië'. Dat klinkt kitscherig - en dat is het ook - maar je kijkt je ogen uit. En als we eerlijk zijn, het is echt mooi. Ook al is het nep. Maar misschien zijn we daaraan al helemaal gewend, na vier maanden Dubai.

Bij Ibn Battuta Mall kun je in een luchtballon. Die blijft wel vastzitten aan een touw, maar gaat wel een flink stuk de lucht in. Vanuit daar kun je bijvoorbeeld The Palm Jumeirah zien. Of de skyline van Dubai en de beroemde/beruchte Sheikh Zayed Road (zie onderste foto).
Minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. Maar wel heel leuk om een keer te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.