zondag 7 april 2013

Wonderlijke wegen

In Dubai is sinds kort niet alleen een 'wondertuin' (Miracle Garden, zie vorig stukje), maar ook een wonderwegennetwerk. Of in ieder geval een wonderlijke manier van ermee omgaan.

In Dubai zijn verschillende snelwegen, maar de drie belangrijkste zijn de Sheikh Zayed Road, Emirates Road en de Bypass Road. Tot zover duidelijk.
Het wonderlijke begon toen Emirates Road een paar maanden geleden -letterlijk- van de ene op de andere dag Sheikh Mohammed Road ging heten. Wat verwarrend, maar in de volksmond bleef de snelweg natuurlijk gewoon Emirates Road. Tot de Sjeik gisteren aankondigde dat de Bypass Road met onmiddellijke ingang Emirates Road moest heten.

Wat het extra lastig maakt, is dat de wijk waarin wij wonen tussen Emirates Road en de Bypass Road ligt en dat dat een handige manier was om taxichauffeurs en bezorgers uit te leggen waar onze in-the-middle-of-nowhere-wijk ongeveer is. Maar nu wordt dat dus "ergens tussen Emirates Road, ik bedoel Sheikh Mohammed Road, en de Bypass Road, ik bedoel natuurlijk Emirates Road. Tussen de oude en de nieuwe Emirates Road dus."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.